Aanhouding voor bezit en mogelijk handel in drugs in Bodegraven-Reeuwijk

Normal aanhouding handboeien 2
Afbeelding: Politie

Een 24-jarige man uit Zeist is zondag 6 september aangehouden in Bodegraven voor het bezit van drugs. Hij wordt ook verdacht van het handelen in drugs vanuit een auto en kreeg een last onder dwangsom opgelegd door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Bij een controle op een parkeerplaats in de gemeente Bodegraven is een 24-jarige man aangehouden in zijn auto. Hij was in het bezit van een grote hoeveelheid softdrugs, een contant geldbedrag van een paar duizend euro en een gestolen identiteitskaart en bankpas. Ook vonden agenten een aankoopbon met daarop goederen welke mogelijk gebruikt worden voor de inrichting van een hennepkwekerij. De bijrijder, een 26-jarige man uit Utrecht, is vrijgesproken. De man uit Zeist wordt wel strafrechtelijk vervolgd en wacht het vonnis in vrijheid af. Naast het strafrechtelijk traject is de man door de gemeente een last onder dwangsom opgelegd, om herhaling van de overtreding te voorkomen. Als de man een volgende keer weer (een handelshoeveelheid) drugs in zijn bezit heeft, legt de gemeente hem per keer een dwangsom op van 5.000 euro, met een maximum van 20.000 euro.

Drugsdealers worden aangepakt

Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.

Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u uw vermoedens melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Adverteren op WoerdenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op WoerdenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Woerden
00:48

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief