Gewelddadige Diefstal in Harmelen: Politie Zoekt Getuigen

7 maanden geleden gepubliceerd

In Harmelen zijn twee minderjarige jongens onder dreiging van vuurwapens beroofd van hun bezittingen. De incident vond plaats aan de Reijerscopse Overgang op de avond van 26 september 2023.

De Feiten

Rond 20:30 uur zaten de twee jongens op een bankje toen een onbekende persoon hen benaderde. Kort daarna kwamen meerdere gemaskerde personen aangerend die de jongens dwongen hun bezittingen af te staan. De jongens werden hard geslagen en onder bedreiging van mogelijke vuurwapens op de grond gehouden.

De straatrovers eisten dat de slachtoffers hun zakken leegden. Eén van de jongens droeg designer schoenen, die van zijn voeten werden getrokken. Na de beroving vluchtten de daders op de scooter van een van de slachtoffers, een Piaggio.

Oproep tot Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige diefstal. Ze zijn in het bijzonder geïnteresseerd in informatie over de mogelijke vluchtroute van de daders. Omdat de slachtoffers hun gezichten op de grond moesten houden, konden ze de vluchtroute van de daders niet zien.

Als u zich in de buurt van de skatebaan aan de Reijerscopse Overgang in Harmelen bevond of als u camerabeelden in deze omgeving heeft, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via een speciaal tipformulier of door te bellen naar 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u ook online een tip indienen of bellen naar 0800-7000.