Oplichting gepleegd door nep-bankmedewerker in Woerden

10 maanden geleden gepubliceerd

Een 66-jarige vrouw uit de gemeente Woerden is het slachtoffer geworden van bankpasfraude. De vrouw werd door een zogenaamde bankmedewerker overtuigd haar bankpas en pincode af te geven om fraude te voorkomen. Na deze overhandiging is er met haar bankpas voor bijna €5500,- gepind bij een supermarkt en een geldautomaat in de Rijnstraat in Woerden.

De Oplichting

Op donderdag 20 oktober 2022 werd de vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de bank. Deze nep-bankmedewerker had bijna tweeënhalf uur met de vrouw aan de telefoon gezeten en wist haar ervan te overtuigen dat iemand had geprobeerd geld van haar rekening af te halen. De enige manier om dit te voorkomen, zo stelde de oplichter, was door haar pinpas mee te geven aan een koerier voor het scannen.

Signalementen

De koerier is een man tussen de 20 en 25 jaar oud met een lichte huidskleur, donkere krullen en is rond de 1.80 meter lang. Degene die met de gestolen pinpas pint, is ook een man met een lichte huidskleur. Hij is tussen de 175 en 185 meter lang, heeft zwarte wenkbrauwen en zijn haar is opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een groene pet met in rode letters RIOT, een donkerblauwe jas met capuchon van Stone Island, een grijsblauwe spijkerbroek, donkere schoenen met een witte zool en een blauw mondkapje.

De politie heeft beelden van de man die heeft gepind met de gestolen pinpas, echter is hij mogelijk minderjarig en daarom is hij geblurd getoond. De politie is op zoek naar deze personen en roept mensen op om zich te melden als ze deze personen herkennen of meer informatie hebben over de zaak.