Oudere man in Woerden opgelicht door nep-bankmedewerker

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 79-jarige man uit Woerden is op 24 april opgelicht door een valse bankmedewerker. De oplichter wist het vertrouwen van de man te winnen en maakte hier vervolgens misbruik van. Het slachtoffer werd voor meer dan €2800 opgelicht.

De Truc

Op de bewuste maandagmiddag werd de man gebeld op zijn huistelefoon. Hij werd ervan op de hoogte gesteld dat er een bedrag van €700 naar een buitenlandse rekening zou worden overgeboekt. Hoewel hij argwaan had, werd de man zo bang gemaakt dat hij niet ophing. Na ruim een uur praten, stemde de man toe dat zijn bankpas en mobiele telefoon werden opgehaald om zijn gegevens te kunnen controleren.

De Koerier

Een kwartier later stond er een koerier voor de deur. De man wist dat het een ‘goede’ koerier was omdat deze hem een code vertelde die alleen hij kende. De koerier was een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, met een lichte huidskleur en blond krullend kort haar. Hij droeg een lichtkleurige colbert en sprak goed en correct Nederlands.

Misbruik van de Pinpas

Helaas bleek de ‘bankmedewerker’ en de ‘koerier’ oplichters te zijn. Met de gestolen pinpas werden twee nieuwe telefoons gekocht in een winkel in Woerden, met een totale waarde van €2340. Daarnaast werd er een bedrag van €500 opgenomen bij een geldautomaat in Harmelen.

Signalement Pinner

De pinner was een jongeman met een donkere huidskleur en zwart krullend haar. Hij droeg een gewatteerde donkerkleurige jas met een onleesbaar opschrift op de voorzijde, een lichte broek en donkere sportschoenen met een witte tussenzool.

Er wordt gevraagd of iemand de man op de foto herkent. Verdere informatie over deze zaak wordt gevraagd via het tipformulier.