Politie vindt gestolen goederen ter waarde van meer dan €20.000 in Woerden

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 3 november 2023 heeft de politie in Woerden gestolen goederen ter waarde van meer dan €20.000 aangetroffen. Deze vondst volgde na een tip van een 58-jarige man uit Apeldoorn.

Ontdekking van de diefstal

Op 2 oktober ontdekte de man uit Apeldoorn dat er spullen uit zijn opslagbox waren gestolen. Kort daarna zag hij zijn eigen spullen in een advertentie op Marktplaats. Hij besloot hierop actie te ondernemen en reageerde op de advertentie. Voordat hij de afspraak met de verkoper maakte, schakelde hij de politie in en deed hij zijn verhaal.

Politie-interventie

Zodra er een plan was opgesteld, waren het de agenten die als eerste het bedrijfspand in Woerden binnenvielen. Daar troffen ze meerdere gestolen goederen aan, met een totale waarde van meer dan €20.000. De spullen zijn in beslag genomen en zullen, na overleg met het Openbaar Ministerie, op een later moment worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Aanhouding van de verdachte

Een 47-jarige man uit Woerden werd dezelfde dag nog aangehouden en zit momenteel nog vast voor verhoor. Hij wordt verdacht van heling. Vooralsnog blijft de man in hechtenis totdat het onderzoek is afgerond.