Uitbreiding sportzaal Essenlaan in Woerden van start

Normal 2020 05 11 uitbreiding sportzaal essenlaan   bolderdijk  2  3
Afbeelding: Gemeente Woerden

De gemeentelijke sportzaal aan de Essenlaan krijgt komende maanden een flinke opknapbeurt. Zo komen er extra kleedruimtes en douches en afzonderlijke ingangen voor leerlingen van verschillende leeftijden. Ook wordt het gebouw een stuk duurzamer. Bouwbedrijf Van Leeuwen uit Harmelen is inmiddels gestart met de werkzaamheden. Uiterlijk 1 oktober voldoet de sportzaal weer helemaal aan de eisen van deze tijd.

De sportzaal aan de Essenlaan is de negende en laatste gemeentelijke sportzaal die onder handen wordt genomen. Overdag wordt de sportzaal gebruikt door basisscholen en voortgezet onderwijs (Futura College), ’s avonds maken (sport)verenigingen gebruik van de ruimtes. Bij de verbouwing wordt er rekening gehouden met deze verschillende groepen gebruikers. Eén zaaldeel wordt speciaal ingericht voor het basisonderwijs, het andere zaaldeel voor het voortgezet onderwijs. Door het aanbrengen van zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting wordt het gebouw bovendien een stuk duurzamer. De sportzaal gaat van het gas af en wordt (bijna) energieneutraal (label A++++).

Wethouder Bolderdijk nam maandag 11 mei persoonlijk een kijkje op de bouw: “Het is even afzien, maar de sportzaal gaat er enorm op vooruit. Een ruimere entree, meer kleedkamers en douches en de inrichting wordt veel beter afgestemd op de verschillende gebruikers. Ook het binnenklimaat gaat er flink op vooruit. Vanaf oktober is het hier weer heel fijn sporten!”

Adverteren op WoerdenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op WoerdenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Woerden
20:38

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief