Wonen bij September en Compartijn in Top 2023 van ZorgkaartNederland

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Wonen bij September en Compartijn zijn op 5 maart 2024 bekendgemaakt als de best gewaardeerde zorgorganisaties van Nederland. Zij hebben een plek verdiend in de TOP 2023 van ZorgkaartNederland. Voor Compartijn is dit de eerste keer in deze onafhankelijke lijst, terwijl Wonen bij September al voor de vierde keer op rij wordt genoemd.

Waardering van collega’s en patiënten

Een team van Patiëntenfederatie Nederland overhandigde het nieuws persoonlijk. In 2023 scoorde Compartijn gemiddeld een 9,5 en Wonen bij September gemiddeld een 9,3. Hiermee behaalden zij de top 5 van best gewaardeerde zorginstellingen binnen de particuliere woonzorgcentra in Nederland.

Bewoners en hun naasten geven op ZorgkaartNederland hun waardering voor de warme zorg die in de woonhuizen geboden wordt. Een van de vele positieve beoordelingen luidt: “Het voelt als een warm bad waar onze moeder in terecht is gekomen; kleinschalig met aandacht voor individuele behoeftes van de bewoner. Ook de familie wordt gezien en goed op de hoogte gehouden.”

Top 2023 ZorgkaartNederland

Voor het berekenen van de ZorgkaartNederland TOP 2023 telden de waarderingen mee die zijn geplaatst tussen 1 januari en 31 december 2023. Het thema van dit jaar was ‘Samen Beslissen’, met focus op luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening.

Wonen bij September en Compartijn

Bij Wonen bij September en Compartijn wonen ouderen met dementie of een fysieke beperking, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Zij wonen in kleinschalige woonhuizen waar liefde, aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel staan.

In de woonhuizen staat het leefplezier centraal: zorgprofessionals kennen de bewoners, hebben ongehaaste aandacht voor hen en weten waar zij blij van worden. De mens staat centraal, met al zijn of haar behoeften en wensen. Er wordt gestimuleerd op zelfstandigheid en eigenwaarde, met ondersteuning waar nodig.

Over ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg.