Zero Waste wandeltour in Woerden op 16 maart

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In Nederland gooien we dagelijks 19 miljoen wegwerpbekers- en bakjes weg die eenmalig worden gebruikt. Dit kan anders en daarom organiseert de ‘Alles behalve plastic’-campagne van Afval van Utrecht op 16 maart een Zero Waste Wandeltour in Woerden.

Afvalvrij winkelen

De Zero Waste Wandeltour is bedoeld om deelnemers te leren hoe ze afvalvrij kunnen winkelen in hun eigen buurt. De wandeltour wordt geleid door een lokale gids die de groep meeneemt langs plasticvrije hotspots. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen.

De tour is gratis, maar deelnemers moeten zich wel van tevoren aanmelden. Er is plaats voor maximaal 15 mensen.

‘Alles behalve plastic’-campagne

De wandeltour is onderdeel van de ‘Alles behalve plastic’-campagne van Afval van Utrecht, die op 1 maart van start gaat. Deze campagne deelt gedurende een maand tips en inspiratie over het verminderen van het gebruik van wegwerpplastic. De campagne wordt op creatieve manieren uitgerold in verschillende Utrechtse gemeenten.

Minder restafval in Woerden

Woerden doet het al goed als het gaat om afval scheiden. De kwaliteit van de verzamelde grondstoffen is hoog en de hoeveelheid restafval is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald. Toch is er nog werk aan de winkel. Het doel is om de hoeveelheid afval per persoon per jaar te verminderen tot 100 kg. Om dit doel te bereiken, worden onder andere verzamelcontainers voor GFT geplaatst voor huishoudens die geen ruimte hebben voor een eigen GFT-container. Maar de focus ligt vooral op het voorkomen van afval, want geen afval is nog altijd beter dan gescheiden afval.